„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+3.4 °C
apmācies

Teātris piedāvā iespēju kompensēt mīlestības trūkumu

Daugavpils teātrī 22.novembrī pirmizrādi piedzīvos pirmā dejas izrāde šī teātra vēsturē „Kazanova. Henrieta. Venēcija”. Teātra vadītājs Oļegs Šapošņikovs atzina, ka viņam kā režisoram šai iestudējumā neesot nekādas lomas, jo izrādi par izcilu vīrieti esot iestudējušas trīs sievietes.

Izrādē piedalās gan dramatiskie aktieri, gan teātra baleta trupa, bet, kā uzsver O.Šapošņikovs, šajā iestudējumā vairs nepastāv viņu sadalījums un teātris tiecas uz ideālu 21. gadsimta mākslinieku, kas var būt gan aktieris, gan dejot un vēlams arī dziedāt. Izrāde „Kazanova. Henrieta. Venēcija”, viņaprāt, ir labs sākums, lai turpinātu aizsākto muzikāli dramatiskā teātra darbības virzienu.

Izrādes „Kazanova. Henrieta. Venēcija” ideju raksturoja O.Sapošņikovs: „Akcents būs uz to, lai lauztu mietpilsonisko stereotipu, ka Kazanova ir tāds seksa maniaks, kuru redzot ģībst visas sievietes. Tas ir primitīvs viedoklis, ne tas ir galvenais. Kazanovam piemīt nereāla spēja mīlēt, ne jau tikai iekarot sievieti. Lai arī cik reižu nebūtu, viņam mīlestība vienmēr ir īsta un godprātīga. Viņš ir godprātīgs arī attiecībās ar varu. Tādu cilvēku pasaulē ir maz. Un īstas mīlestības dzīvē ir maz. Šī izrāde ļaus kompensēt mīlestības deficītu. Iedomājieties, kā jūs pēc darba telpās izejat pastaigā stundiņu paelpot svaigu gaisu. Arī „Kazanova. Henrieta. Venēcija” būs kā pastaiga svaigā gaisā, tā būs iespēja ieelpot mīlestību.”

Visu rakstu lasiet 12.novembra numurā.