„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+12.8 °C
daļēji mākoņains

Daugavpils teātris saņems papildu 30 000 eiro

Saeima, pieņemot 2014.gada budžetu, ir piešķīrusi Daugavpils teātrim papildu 30 000 eiro izrāžu iestudēšanai latviešu valodā. Par šo naudu ir iespējams iestudēt divas izrādes, teica Daugavpils teātra valdes locekle Rita Strode.

Izrādēm latviešu valodā ir grūti sevi atpelnīt. Lai arī citu tautību skatītāji labprāt apmeklē latviešu izrādes, skatītāju kopumā tām šeit nav tik daudz, atzīst R.Strode. „Lai apliecinātu savu profesionalitāti, lai pārsteigtu skatītājus, ir jāiestudē labas izrādes ar skaistu scenogrāfiju, kostīmiem, tehnisko nodrošinājumu. Kvalitatīvs produkts prasa lielus ieguldījumus. Tāpēc mēs vērsāmies pie mūsu Saeimas deputātiem, konkrēti pie Riharda Eigima, un lūdzām, lai viņa frakcija iesniedz lūgumu piešķirt papildu finansējumu. Lai arī lūdzām vairāk, esam pateicīgi par šo summu. Tās pietiks 2 izrādēm, pārējām 4-5 izrādēm latviešu valodā pelnīsim paši, mums ir ļoti labi atbalstītāji,” saka teātra valdes locekle.

Izrādes taps gan šajā, gan nākamajā sezonā. R.Strode cer uz iespēju iestudēt Maestro Raimonda Paula muzikālu izrādi latgaliešu valodā.