„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 23. aprīlis
Otrdiena
Georgs, Jurģis, Juris
-0.7 °C
daži mākoņi

„Rožmīļos” viss notiek ātriem soļiem

Kad ogrēnieši Sanda Gondare un Vjačeslavs Davidovs pirmo reizi ieradās „Rožmīļos” Eglaines pagastā, viņi jutās kā mājās. Tāpēc ģimene nopirka zemi un ēkas un kļuva par aitkopjiem.

Sandai un Vjačeslavam bija labi algots darbs Ogrē, tāpēc neviļus rodas jautājums, kāpēc abi kardināli mainīja gan dzīvesvietu, gan nodarbošanos. Kā „Latgales Laikam” izstāstīja Sanda, pirms trim gadiem, pavadot atvaļinājumu pie krustmātes, pieredzējušas aitkopes Vandas Krastiņas Eglainē, viņi palīdzēja saimniecībā. Tobrīd jēriņi atskrēja cits pēc cita, darba bija pilnas rokas, tomēr Sanda nepārtraukti atkārtoja: „Cik jēriņi ir mīļi, jauki. Tādus varētu lutināt katru dienu.” Krustmāte negaidīti teica -- paliec laukos un dari to pašu. Sanda tobrīd nodomāja, ka pilsētniekiem tas būtu ekstrēms lēmums, taču, kad parunājās ar Vjačeslavu, nolēma, ka dzīvē vajag arī pārmaiņas.

Sandas un Vjačeslava padarītais ir novērtēts ar pirmo balvu -- Ilūkstes novada pašvaldības Pateicības rakstu, to pasniedza zemnieku ballē pagājušajā gadā.

Tagad Sanda, liekot lietā krustmātes padomus, mācās rakstīt projektus, un šogad noslēgsies pirmais projekts ES programmā „Atbalsts jaunajiem lauksaimniekiem”. Sanda ir iegādājusies zemi, traktoru un dzirdinātavas.

Visu rakstu lasiet 15.novembra numurā.