„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+6.7 °C
apmācies

Atbalsta Jāņa Volonta pieminekļa uzstādīšanu

Daugavpils domes Izglītības un kultūras komiteja atbalstīja ideju uzstādīt Daugavpilī pieminekli Jānim Volontam, kurš pilsētu vadīja no 1923. līdz 1937. gadam.

Pagājušajā gadā Jāņa Volonta radinieki vērsās pilsētas domē ar lūgumu iemūžināt viņu priekšteča piemiņu, kurš četrpadsmit gadus vadīja pilsētu.

Lai turpinātu darbu pie idejas īstenošanas, tiks izveidota sabiedriska organizācija un sākta ziedojumu vākšana pieminekļa uzstādīšanai. Jautājums, kur atradīsies skulptūra, jau ir saskaņots ar Būvvaldi un Daugavpils muzeju. Plānots, ka J. Volonta piemineklis tiks uzstādīts zaļajā zonā iepretim Daugavpils teātrim.

J.Volonts piedzima Preiļu rajonā Latgales zemnieku ģimenē. Laikā, kad viņš vadīja pilsētu, tika uzbūvēts Vienības nams, Daugavas tilts, pasts un dambis ar Gajoka mikrorajonu. No 1938. līdz 1940. gadam Volonts bija tautas labklājības ministrs. Miris Sibīrijā 1943. gadā, uz kurieni tika izsūtīts kopā ar ģimeni.