„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+11.3 °C
apmācies

Par atkritumu izvešanu iedzīvotāji samaksāja nepareizi

No 19. novembra savus pienākumus sācis pildīt Daugavpils dzīvokļu un komunālās saimniecības uzņēmuma jaunais vadītājs Jevgeņijs Oļenovs.

Viena no problēmām, ko J. Oļenovs risinās vispirms, būs jautājums par Ministru kabineta jauno noteikumu piemērošanu, aprēķinot samaksu par ūdeni un atkritumu izvešanu, preses konferencē paziņoja pilsētas domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis.

Jau oktobrī pilsētnieki saņēma rēķinus, kuros maksa par atkritumu izvešanu bija aprēķināta pēc dzīvokļu skaita, lai gan šādu lēmumu domes deputāti sēdē nebija pieņēmuši. Par vienu dzīvokli īpašnieks, neatkarīgi no mājoklī deklarēto cilvēku skaita, samaksāja 2,82 latus.

Pašlaik dome gaida DzKSU vadības skaidrojumus, nav izslēgts, ka nākamajā mēnesī rēķinos tiks ieviestas korektīvas.

Domes priekšsēdētājs pauda cerību, ka tagad, kad ievēlēta jauna vadība, komunālo pakalpojumu sniedzēji ciešāk komunicēs ar māju iedzīvotājiem, kā arī pilsētas plašsaziņas līdzekļiem.