„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+12.6 °C
skaidrs laiks

Senču zeme vieno vairākas paaudzes

Lai kaut ko dzīvē sasniegtu un nodrošinātu savu nākotni, sākumā jāiegulda daudz darba un līdzekļu, turklāt tamdēļ nav jābrauc prom no Latvijas, ir pārliecināta Gunta Čižika, kura kopā ar savu brāli Ilmāru apsaimnieko no vecvecākiem dāvanā saņemto zemi Kombuļu pagastā. Ar savu piemēru viņi pierāda, ka Latgalē ir stipras ģimenes, uz kurām var likt cerības lauku atdzimšanā un attīstībā.

Guntu bieži var satikt dažādos pasākumos ar fotoaparātu rokā. Tas ir hobijs, kas saistīts arī ar Latvijas Universitātē iegūto žurnālista profesiju, taču ikdienā viņa strādā Krāslavas novada domē par projektu un telpiskās plānošanas speciālisti. Ilmārs Daugavpils Universitātē saņēmis ekonomista diplomu, bet Višķu profesionālajā arodvidusskolā ieguvis lauku apsaimniekotāja izglītību, ko izmanto savā zemnieku saimniecībā.

Gan Guntai, gan Ilmāram ir katram sava saimniecība, arī abu vecākiem Birutai un Donatam Čižikiem ir sava zemnieku saimniecība, taču saimnieko visi kopā, veidojot ģimenes lauksaimniecības kooperatīvu Krāslavas novada Kombuļu pagastā.

Visu rakstu lasiet 26.novembra numurā.