„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+1.1 °C
daļēji mākoņains

Iedzīvotāji piedāvā ceļu infrastruktūras uzlabojumus

Līdz 1. novembrim Daugavpils iedzīvotāji varēja iesniegt savus priekšlikumus ceļu situācijas uzlabošanai pilsētā. Piemēram, ieteikt, kur, viņuprāt, būtu jāuzstāda „gulošie policisti”.

Veicot aptauju, dome pārliecinājās, ka iedzīvotāji diezgan aktīvi izmantoja iespēju paust savu viedokli. Savs priekšlikums bija jāpamato. Turklāt iedzīvotājiem tika piedāvāts sniegt informāciju par agresīvas braukšanas gadījumiem.

Spriežot pēc aptaujas, Daugavpils iedzīvotājus un autovadītājus visvairāk uztrauc dažādu ielu bīstamie krustojumi ar Kauņas ielu. Piemēram, izskanēja priekšlikums nomainīt prioritātes Kauņas un Jātnieku, Kauņas un Arodu ielas krustojumā. Savukārt Kauņas un Jātnieku, Smilšu un Arodu ielas krustojumā piedāvāts ierīkot speciālu paaugstinātu gājēju pāreju.

Acīgie iedzīvotāji ir ievērojuši, ka Arodu un Ventspils, Arodu un Dobeles ielas krustojumā nav ceļa zīmju „Gājēju pāreja” un „zebras”. Iedzīvotāji uzskata, ka Daugavpils centrā Cietokšņa ielā, posmā no Parādes līdz Sporta ielai, ir jāuzstāda aizsargbarjera. Alberta un Plāteru ielā daugavpilieši piedāvā uzstādīt ātruma ierobežojuma zīmes. Daudzi lūdz palielināt intervālu starp luksofora signāliem par 3—5 minūtēm, turklāt gan gājējiem, gan autovadītājiem.

Tiek piedāvāts uzstādīt „gulošos policistus” pie dažām pilsētas skolām, bērnudārziem, Raiņa un Alejas ielas krustojumā, pie bijušās „Upes flotes” Grīvā, pie mājas Šaurajā ielā 28, Jātnieku un Tukuma ielas krustojumā utt.

Kā paziņoja Komunālās saimniecības pārvaldes ceļu būves inženieris Igors Prelatovs, speciālisti apkopoja saņemto informāciju un iesniedza izskatīšanai Budžeta komisijai 2014. gadam. Visus priekšlikumus izskatīs domes Transporta komisija, apsekos minētos posmus un pieņems lēmumu, vai ir vērts šeit kaut ko mainīt vai uzstādīt. Pēc inženiera teiktā, viss atkarīgs no finansējuma apjoma.