„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 18. aprīlis
Ceturtdiena
Jadviga, Laura
+10.8 °C
daļēji mākoņains

Valsts kontroles pārstāvji tiksies ar Daugavpils iedzīvotājiem

       Lai iepazīstinātu ar Valsts kontroles jaunajām prioritātēm un apspriestu pēdējo revīziju rezultātus Daugavpils pašvaldības kapitālsabiedrībās, valsts kontroliere Elita Krūmiņa aicina nevalstisko organizāciju pārstāvjus un pilsētas iedzīvotājus uz tikšanos un domu apmaiņu ceturtdien, 28.novembrī, plkst. 16.00 Daugavpils domes konferenču zālē Krišjāņa Valdemāra ielā 1.

       Gan saņemtās iedzīvotāju sūdzības, gan Valsts kontroles veiktās pārbaudes arvien biežāk liecina, ka pašvaldībās ir lielāka apmēra pārkāpumi nekā valsts iestādēs, tādēļ ir pieņemts lēmums revīzijas katrā pašvaldībā veikt ne retāk kā reizi trīs gados. Valstī ir daudz aktuālu jautājumu, par ko Valsts kontroles laikus sniegts viedoklis var pozitīvi ietekmēt notikumu attīstību un samazināt nodokļu maksātāju naudas nepamatotu tērēšanu.

       Lai efektīvāk veiktu pārbaudes pašvaldībās un to pārziņā esošajās kapitālsabiedrībās, Valsts kontrole vēlas veidot ciešāku sadarbību gan ar konkrētās pašvaldības nevalstiskajām organizācijām, gan ar tiem iedzīvotājiem, kuriem rūp viņu maksāto nodokļu izlietojums. Tikšanās Daugavpilī būs pirmā šāda veida saruna, un tajā piedalīsies valsts kontroliere Elita Krūmiņa, Valsts kontroles padomes loceklis Aivars Ērglis un valsts kontroliera biroja sabiedrisko attiecību speciāliste Ilva Liepiņa-Milzarāja.