„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+10.2 °C
apmācies

Vēlas izveidot „Martinsona māju”

Ieceri Daugavpils cietoksnī izveidot "Martinsona māju" asi kritizēja Daugavpils domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis. Projekts bija iesniegts izskatīšanai Finanšu komitejai. Iebildumi radās nevis pret pazīstamā tēlnieka Pētera Martinsona piemiņas iemūžināšanas ideju, bet gan pret to, kā tikusi sastādīta lēmumprojekta tāme.

Marka Rotko mākslas centra projekta vadītāja Inga Krekele pastāstīja deputātiem, ka centrs gatavojas piedalīties projektu konkursā, lai pretendētu uz finansējumu pulvera noliktavas restaurācijai, lai vēlāk tajā izvietotu Pētera Martinsona pastāvīgo ekspozīciju. Maksimālā summa, ko iespējams saņemt, ir 250 tūkstoši eiro, t. sk. 5% jāpiešķir pašvaldībai.

Galu galā pēc vētrainām debatēm deputāti nolēma, ka projekts piedalīsies konkursā, bet ar nosacījumu, ka līdz domes sēdei tiks sagatavotas visas tāmes. Projektu iesniegšanas termiņš beidzas decembra sākumā.