„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+10.6 °C
neliels lietus

Lauzīs tramvaju iegādes līgumu

Daugavpils domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis preses konferencē ieviesa skaidrību „tramvaju epopejas” jautājumā.

Oficiālu atbildi no uzņēmuma „Belkommunmaš” uz saviem pieprasījumiem par līguma nosacījumu izpildi pilsētas dome tā arī nesagaidīja. Decembra sākumā beidzās piegādes līguma izpildes garantijas laiks. Kad tiks izpildītas soda sankcijas, sāksies līguma laušanas process. Soda sankcijas ir aptuveni 400 tūkstoši eiro. Lēmumu par līguma laušanu otra puse var apstrīdēt tiesā.

Visīsākajā laikā tiks izsludināts jauns iepirkums. „Tiks meklētas iespējas papildu finansējuma piesaistei, kā arī mēģināsim organizēt tramvaju komplektēšanu Daugavpilī,” teica J. Lāčplēsis.

Atbildot uz „Latgales Laika” jautājumu, kāpēc nekursē vienīgais baltkrievu tramvajs, ko Daugavpils ir saņēmusi, priekšsēdētājs teica: „Tas nebrauc tāpēc, ka nav iesniegti dokumenti par tramvaja atbilstību tehnisko normu prasībām.” Pagaidām nav zināms, kas notiks ar vagonu, pašlaik tas atrodas tramvaju depo. Iespējams, tramvaju uzņēmums to iegādāsies par saviem līdzekļiem.