„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+4.7 °C
apmācies

Autobusu pārvadājumus atdod tramvaju uzņēmumam

Daugavpils domes Finanšu komitejas sēdē tika izskatīti jautājumi par pasažieru pārvadājumu organizēšanu Daugavpilī. Plānots, ka ar uzņēmumu „Daugavpils satiksme” (tā turpmāk vēlas saukt tramvaju uzņēmumu) tiks noslēgts sabiedriskā transporta pakalpojumu līgums no 2014. gada 1. janvāra.

Nepieciešamība tiešā veidā nodot pasažieru pārvadājumu funkciju savam uzņēmumam ir vajadzīga, lai tā nebūtu jānodod atklātam konkursam, t. i., lai pasažieru pārvadājumus uzvaras gadījumā konkursā neveiktu kāda firma vai uzņēmums no citas pašvaldības. Autobusu parks nevar šo funkciju atstāt sev, jo tas pretendē uz pasūtījuma saņemšanu pārvadājumiem ārpus pilsētas, un, ja tas iegūs šīs tiesības, tad nevarēs noslēgt tiešo līgumu par pilsētas pārvadājumiem. Kā teica domes juristi, šajā jomā ir pietiekami liela konkurence un citiem pretendentiem esot tiesības apstrīdēt pilsētas domes lēmumu.

Visu rakstu lasiet 10.decembra numurā.