„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
+8.0 °C
apmācies

Uzsmaidi un uzdziedi, un tu būsi laimīgs

Ilūkstiete Vanda Vucāne, svinēdama jubilejas, nekad nedomājot par gadiem, viņas mēraukla ir cilvēkiem dāvātie smaidi un labestība. Jubilārei pieder skaista zvaniņu kolekcija, kuru viņa demonstrē, kad Ilūkstes novada centrālā bibliotēka saaicina kolekcionārus.

Pirmais zvaniņš tika uzdāvināts pirms 30 gadiem, zvaniņus dāvinājuši bērni, kolēģi, skolēni, draugi. Tagad Vandai ir jau 60 zvani, tostarp viens skanīgs skolas zvans, laimes pakavs, eņģelītis, Veronas Romeo un Džuljeta un citi. Strādājot skolā, zvana mūzika skolotājam kļūst visgaidītākā, vismīļākā, atzina Vanda.

Izrādot albūmu, Vanda izņēma unikālu fotogrāfiju -- mamma un tētis ar sešām meitām un dēlu. Interesanti, ka visi septiņi, tostarp Vanda, kļuva par skolotājiem. Viņa atminējās: „Mums bija brīnišķīga ģimene, pratām darbus, gājām baznīcā. Vecāki strādāja no rīta līdz vēlam vakaram rūpējoties, viņi nebija izglītoti, tomēr viņi mīlēja mūs, un šo mīlestību vēlāk mēs aiznesām uz savām ģimenēm, skolām.”

Visu rakstu lasiet 13.decembra numurā.