„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
-1.2 °C
nedaudz mākoņains

Zolitūdē glābēji strādāja klusumā

10. decembrī ir parakstīts VUGD rīkojums par prēmiju piešķiršanu VUGD darbiniekiem, kuri strādāja sagruvušajā lielveikalā „Maxima” Zolitūdē, Rīgā. Starp viņiem ir arī VUGD Latgales reģiona brigādes darbinieki -- Daugavpils 1. daļas ugunsdzēsēji glābēji Igors Parfjonovs un Artūrs Strods, Daugavpils 3. daļas ugunsdzēsēji glābēji Vladislavs Pivarovičs un Vadims Miloslavskis, Rēzeknes daļas Viļānu posteņa ugunsdzēsēji glābēji Ingars Ornicāns un Vladimirs Movčans.

Igors Parfjonovs un Artūrs Strods par ugunsdzēsējiem glābējiem strādā gandrīz divus gadus. Igors šo darbu izvēlējies, jo uzskata, ka tā ir īstu vīru nodarbošanās, bet Artūrs iet tēva -- ugunsdzēsēja - pēdās.

Kad notika traģēdija veikalā „Maxima” Zolitūdē, Igors un Artūrs mācījās profesionālās tālākizglītības programmas “Ugunsdrošība un ugunsdzēsība” Ugunsdrošības un civilās aizsardzības koledžā. Viņus, tāpat kā kadetus, glābšanas darbiem norīkoja traģēdijas otrajā dienā. 

„Rīgas kolēģi iznesa to dienu lielāko nastu. Mums iedeva lāpstas, un visus gružus, zemi, ko kolēģi iznesa no sabrukušā veikala, sametām konteineros. Tādu konteineru bija daudz. Mēs strādājām klusumā,” atcerējās Artūrs.

Visu rakstu lasiet 13.decembra numurā.

Komentāri

16.12.2013 21:34
hm
Kādi-tādi-???Mācījās koledžā,sadzina novākt gruvešus...
15.12.2013 22:12
Anna
Lepojos ar mūsu Daugavpils ugunsdzēsējiem....tādi puiši...