„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+10.2 °C
apmācies

2014. gadā būs vairāk pirmklasnieku

Daugavpils Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldē vadītāja Marina Isupova pastāstīja, kādas izmaiņas gaida nākamo pirmklasnieku vecākus 2014. gadā.

Ņemot vērā veiksmīgo šī gada jauninājumu, 2014. gadā saglabāsies nosacījums, ka bērnu drīkst piereģistrēt tikai vienā skolā. Pieņemot bērnu, skolai nav tiesību rīkot nekādu iepriekšēju pārbaudi.

Šogad vecāki varēs reģistrēt bērnu skolā ne tikai personīgi, bet arī, izmantojot attiecīgās izglītības iestādes oficiālo elektronisko pastu, pievienojot dokumentu kopijas. Abi varianti tiks īstenoti reālā laika režīmā, t. i., bērni tiks pierakstīti tikai saskaņā ar fiksēto laiku. Tiks izskatīti tikai tie elektroniskie pieteikumi, kas tiks saņemti no 3. februāra pl. 8.00, ne agrāk. Ja vecāki gribēs mainīt skolu, to varēs izdarīt februārī.

Saglabājas agrākās priekšrocības – priekšroka tiek dota pirmklasniekiem, kuriem šajā skolā mācās brālis vai māsa, vai arī strādā kāds no vecākiem. Priekšrocības ir jāizmanto līdz 17. martam, citādi tās zaudēs spēku.

Līdz 17. martam visi vecāki saņems rakstisku paziņojumu no skolas, ka viņu bērns ir pieņemts. Ja tiek atteikts, šādai rīcībai jābūt argumentētai.