„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+2.0 °C
apmācies

Daugavpils autobusu parka darbiniekiem sola saglabāt sociālās garantijas

17. decembrī notika Daugavpils autobusu parka darbinieku un pilsētas vadības sanāksme, kurā tika apspriesta uzņēmuma reorganizācija, kā arī tā daļas pievienošana pašvaldības uzņēmumam „Daugavpils satiksme”.

Kā teica pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Pēteris Dzalbe, pašvaldībai nācās steidzami pieņemt šādu lēmumu, lai gan šis jautājums tika apspriests jau 2010. gadā. Gadījumā, ja nodalīšana nenotiktu, no 1. janvāra autobusi nedrīkstētu doties pilsētas maršrutos, tāpēc ciestu gan uzņēmuma darbinieki, gan pasažieri. Pašlaik „Daugavpils satiksme” ir saņēmusi atļauju veikt šādus pārvadājumus desmit gadus, tādējādi saglabājas iespēja attīstīt Daugavpils sabiedriskā transporta sistēmu.

„Nepieciešamība veikt reorganizāciju ir saistīta ar izmaiņām likumā, turklāt tā notiek arī tāpēc, lai uzņēmuma darbinieki saglabātu savas darba vietas. Ja tiks izsludināts pārvadājumu konkurss, nav garantijas, ka tajā uzvarēsim mēs. Pilnīgi iespējams, ka varētu uzvarēt cits uzņēmums. Tad visdrīzāk cilvēki paliktu bez darba. Savukārt tagad mēs varam garantēt, ka vairākus gadus mums būs darbs,” paskaidroja Daugavpils autobusu parka valdes loceklis Sergejs Mihailovs.

Reorganizācija tiks veikta laikā no trim līdz deviņiem mēnešiem. Būtībā mainīsies tikai uzņēmuma nosaukums, bet saglabāsies iepriekšējās sociālās garantijas. „Galvenais uzdevums, kas bija jārisina pašvaldībai, bija pilsētas pārvadājumu nodalīšanas un autobusu parka reorganizācijas procesā maksimāli aizsargāt uzņēmuma darbiniekus. Tiks saglabātas visas darbavietas,” apsolīja P.Dzalbe. Vēl viens fakts, kas var mierināt darbiniekus - pašreizējais vadītājs Sergejs Mihailovs arī turpmāk vadīs autobusu parku, kādu laiku viņš būs „Daugavpils satiksmes” valdes loceklis.

Visu rakstu lasiet 20.decembra numurā.