„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
-1.6 °C
nedaudz mākoņains

Nikolaja vārti oficiāli nodoti ekspluatācijā

Daugavpils cietoksnī ir kļuvis par vēl vienu atjaunotu objektu vairāk. Ir parakstīts Nikolaja vārtu un apkārtējās teritorijas pieņemšanas un nodošanas akts. Būvdarbi sākās 2012. gada oktobrī, bet 2013. gada decembrī tie tika pabeigti. Kā pastāstīja cietokšņa pārvaldnieks Jānis Ostrovskis, no šīs dienas vārti oficiāli tiek uzskatīti par atklātiem, neviens nevar aizliegt iet tiem cauri.

Tika labiekārtota arī apkārtējā teritorija. Tieši aiz ūdenstorņa ir ierīkota sabiedriskā tualete, nedaudz tālāk – saimniecības ēka. Visas ēkas ir vēsturiskas. Kā atzīmēja Daugavpils cietokšņa speciālists projektu jautājumos Artjoms Mahļins, jāveltī uzmanība ne tikai lielām ēkām, bet arī nelielām būvēm, kā arī tās veido cietokšņa kopējo ainavu un rada vēsturisku gaisotni.

Darbi vēl nav beigušies. Līdz 2014. gada decembrim jāpabeidz nākamais objekts – jāveic kordegardes (sardzes) ēkas rekonstrukcija un apkārtējās teritorijas labiekārtošana. Tas ir cits projekts, to pabeidzot, tiks atjaunota kopējā ainava ar Nikolaja vārtiem.

Visu rakstu lasiet 28.decembra numurā.