„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+2.8 °C
apmācies

Gada vārds, nevārds un spārnotais teiciens

Latviešu valodas gada vārda, nevārda un spārnotā teiciena aptauja notiek kopš 2003. gada katrā gadumijā. Materiāla apkopošanu, žūrijas darba koordinēšanu un rezultātu izsludināšanu veic RLB latviešu valodas attīstības kopa (LVAK).

2013.gada piedāvājumu iesūtīšanas termiņš  - 2014. g. 13. janvāris!

Aptaujas loma ir rosināt daudzpusīgu, pastāvīgu un argumentētu dialogu starp valodas lietotājiem, valodniekiem, sociolingvistiem, literātiem un publicistiem, skolotājiem, studentiem, plašas saziņas līdzekļiem, valsts iestādēm, sabiedriskiem darbiniekiem, izdevējiem, terminologiem, redaktoriem, tulkotājiem un vārdnīcu veidotājiem. Mūsu valodas attīstībai ir svarīgi, lai ikviens vērtīgs un interesants pamanījums (gan pozitīvs, gan negatīvs) nonāktu pie aptaujas žūrijas.

Aktuālā gada piedāvājumus līdz nākamā gada janvāra vidum sūtiet uz adresi gadavards@inbox.lv!

Iepriekšējo aptauju uzvarētāji – gada vārdi

2010 – zibakcija 2011 – staidzināt 2012 – ziemotne

Gada nevārdi

2010 – pa lielam 2011 – konsolidēt 2012 – uzrunāt (problēmu

Gada spārnotie teicieni

2010 – “Krāniem un buldozeriem jāstrādā lidostā” 2011 – “Rīkojums Nr. 2″ 2012 – “Vilks paziņoja, ka Lapsas sūdzība par Zaķa pārkāpumu tiks izskatīta”