„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
+6.0 °C
apmācies

Marina Ravinska – labākā ķīmijas skolotāja

Daugavpils Centra vidusskolas ķīmijas skolotāja Marina Ravinska pērnā gada nogalē Latvijas Universitātē svinīgā ceremonijā saņēma „Ekselences balvu”. Tās finālā iekļuva deviņpadsmit fizikas, bioloģijas, ķīmijas un matemātikas skolotāji. Katrā zinību jomā pēc konkursa tika nosaukts uzvarētājs.

Konkursu trešo gadu pēc kārtas rīkoja LU Dabaszinātņu un matemātikas izglītības centrs, Valsts izglītības satura centrs kopā ar uzņēmējiem un nozaru asociācijām skolu izglītības atbalstam matemātikas, bioloģijas, ķīmijas un fizikas jomā.

Marina Ravinska strādā par skolotāju 32 gadus, turklāt vienā skolā: „Man nepatīk neko kardināli mainīt. Atnācu 1981. gadā. Mācīt ķīmiju sāku 1986. gadā, pirms tam pasniedzu bioloģiju. Tās ir saskanīgas specialitātes, bet ķīmija interesēja vairāk. Atbrīvojās stundas, un mani pārcēla uz ķīmijas stundām.”

M.Ravinskas audzēkņi strādā farmācijas uzņēmumos, divi ir aizstāvējuši doktora disertāciju. Marina Ravinska uzsvēra kādu tendenci – agrāk lielāka interese bija par tehniskajām augstskolām, bet tagad absolventi dod priekšroku medicīnai.

Visu rakstu lasiet 10.janvāra numurā.