„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+8.3 °C
apmācies

Sākas pretendentu pieteikšana Latgaliešu kultūras Gada balvai „Boņuks 2013”

Ceturtdien, 9. janvārī sākas pretendentu pieteikšana Latgaliešu kultūras Gada balvai „Boņuks 2013”. „Boņuks” ir vienīgā gada balva, kas īpaši izceļ un godina sasniegumus latgaliešu kultūras dzīvē, un šogad tā tiks pasniegta jau sesto gadu.

 Nomināciju pieteikumus līdz 24. janvārim var iesūtīt rakstot uz elektroniskā pasta adresi bonuks@rezekne.lv vai pasta adresi Latgales vēstniecība GORS, Pils iela 4, Rēzekne, LV 4601, Latvija ar norādi „Pieteikums Latgaliešu kultūras gada balvai „Boņuks 2013”” (pasta zīmogs 20. janvāris).

Šogad Latgaliešu kultūras Gada balvas „Boņuks” rīkošanā pirmo reizi iesaistījusies Latgales vēstniecība GORS, notikušas arī nelielas izmaiņas nolikumā un nominācijās – vairākas apvienotas, bet dažas nākušas klāt, piemēram, pirmo reizi tiks pasniegtas balvas par sasniegumiem vizuālajā, audiovizuālajā un skatuves mākslā. Pirms izveidot 2013. gada balvas nolikumu, Latgales vēstniecība GORS aicināja ikvienu kultūras draugu paust savu redzējumu un ieteikumus par balvas nominācijām, vērtēšanu un citiem ar balvu saistītiem jautājumiem. Lielākā daļa viedokļu paudēju atzina, ka balvas nomināciju skaits varētu būt mazāks, rezultātā šogad „Boņuku” paredzēts pasniegt 21 nominācijā.

 Latgaliešu kultūras Gada balva „Boņuks” radīta ar mērķi veicināt latgaliešu kultūrvides saglabāšanu un attīstību, kā arī apkopot un godināt spilgtākos un nozīmīgākos sasniegumus latgaliešu kultūrā pagājušā gada griezumā. „Boņuks 2013” rīkotāji ir Latgales vēstniecība GORS un biedrības „Kukuži” un „Latgolys Producentu grupa”.

Pretendentu pieteikšana Latgaliešu kultūras Gada balvai „Boņuks 2013” norisināsies no 9. līdz 24. janvārim (nolikums un pieteikuma anketa atrodama atsevišķos dokumentos, kā arī Latgales vēstniecības GORS mājas lapā www.latgalesgors.lv). „Boņuka” balvu pasniegšanas ceremonija norisināsies 23. februārī Latgales vēstniecības GORS Lielajā zālē.