„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+0.4 °C
nedaudz mākoņains

Pagaidām nav zināms, kas izvedīs atkritumus

6.janvārī beidzās pašvaldības izsludinātais konkurss par atkritumu apsaimniekošanu Daugavpils teritorijā. Tika saņemti piecu pretendentu piedāvājumi, bet aploksnes pagaidām vēl nav atvērtas.

Kavēšanās iemesls – viena no firmām, kas piedalījās konkursā, ir iesniegusi sūdzību sakarā ar konkursa noteikumiem, tāpēc piedāvājumi netiks publiskoti, kamēr sūdzību nebūs izskatījis Iepirkumu uzraudzības birojs.

Preses konferencē Daugavpils domes priekšsēdētāja vietnieks Pēteris Dzalbe paziņoja, ka pagaidām vēl nav saņemta Iepirkumu uzraudzības biroja atbilde, lai gan tas jau ir izskatījis pretendentu sūdzības pēc konkursa pirmajiem rezultātiem. 9. janvāris ir pēdējā diena, kad pašvaldībai bija jāiesniedz paskaidrojums birojam.

Decembra vidū dome parakstīja vienošanos par atkrituma izvešanas līguma pagarināšanu ar pašvaldības uzņēmumu „SpecATU”, jo līgums bija spēkā tikai līdz gada beigām.

Uzņēmums turpinās pildīt šīs funkcijas, līdz Iepirkumu uzraudzības birojs būs izskatījis sūdzību. Jāatzīmē, ka tieši „SpecATU” arī sūdzējās par pašvaldības izsludinātā konkursa noteikumiem.

„Konkursa rezultātā mēs ceram iegūt iedzīvotājiem izdevīgākus tarifus,” pirms jaunā gada paziņoja pilsētas domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis. Toreiz viņš neizslēdza iespēju, ka gadījumā, ja konkurss ievilksies, dome var pieņemt lēmumu par atkritumu izvešanas funkciju deleģēšanu savam uzņēmumam.