„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+9.8 °C
apmācies

Interesants hobijs var kļūt par darbu

Visos Daugavpils novada pasākumos viens no interesantākajiem viesiem ir Andrejs Plisko no Demenes pagasta, individuālā kokapstrādes uzņēmuma „Katrina 23” vadītājs.

Nopietni nodarboties ar kokapstrādi un kokgriešanu Andrejs sāka aptuveni pirms četriem gadiem: „Ideja radās, strādājot ārzemēs. Braucot no Anglijas caur Poliju, ievēroju gar ceļmalām daudz dažādu koka izstrādājumu – dārza rotaļlietas utt. Kad atgriezos Latvijā, nolēmu izmēģināt spēkus šajā amatā un tas man kļuva par vaļasprieku.”

Andrejs nekur nav mācījies kokapstrādi, amatu apguva patstāvīgi. Kādreiz Demenē bija organizēti kokgriešanas kursi, vecāki viņu nosūtīja turp mācīties. Taču toreiz puisi šis amats neinteresēja -- gadu nomācījies, viņš to pameta. Pēc kāda laika devās peļņā uz Angliju. Ārzemēs viņam nepatika, gribējās atgriezties mājās.

„Tas, ka man viss izdodas, ir liels dzīvesbiedres Jūlijas nopelns, kura mani vienmēr atbalsta, palīdz un pat dod svarīgus padomus. Tieši viņas idejas daudzējādā ziņā man palīdzēja popularizēt produkciju un reklamēt sevi. Pateicoties tam, beidzamajā laikā dažādas pašvaldības sākušas mūs aicināt uz gadatirgiem. Hobijs man kļuvis par pilnvērtīgu darbu, es to daru ar lielu prieku. Jauna diena atnes jaunas idejas. Dažkārt braucu uz darbnīcu arī brīvdienās, jo radusies ideja, ko gribas nekavējoties realizēt,” pastāstīja Andrejs.

Visu rakstu lasiet 14.janvāra numurā.