„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
+6.3 °C
apmācies

Jauno centralizēto eksāmenu ieviesīs pakāpeniski

Ministru kabinets (MK) apstiprinājis jauna obligātā centralizētā eksāmena ieviešanu. Izvēles eksāmens fizikā vai ķīmijā tiks ieviests pakāpeniski, veicot izmaiņas normatīvajos aktos un eksaminācijas pilotēšanu, pastāstīja Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes sabiedrisko attiecību speciāliste Anita Pleša.

Piloteksāmens fizikā vai ķīmijā notiks 2015./2016.mācību gadā, un skolēni, kuri kārtos piloteksāmenu, varēs izvēlēties, vai eksāmenā iegūto rezultātu atspoguļot vispārējās vidējās izglītības sertifikātā.

Savukārt, sākot ar 2016./2017.mācību gadu, centralizētais eksāmens fizikā vai ķīmijā būs obligāts un tiks atspoguļots vispārējās vidējās izglītības sertifikātā. Jāpiebilst, ka skolēniem, kuri mācās vispārējās vidējās izglītības humanitārā un sociālā virziena programmās un vispārējās vidējās izglītības profesionāli orientēta virziena programmās, būs jākārto eksāmens dabaszinībās nevis ķīmijā vai fizikā, jo šajās programmās dabaszinības ir apvienotas vienā priekšmetā.

Pirmie, kas, absolvējot skolu, kārtos piecus obligātos eksāmenus, tai skaitā eksāmenu ķīmijā vai fizikā, vai dabaszinībās, būs skolēni, kuri 2014.gada rudenī uzsāks mācības 10.klasē.

Visu rakstu lasiet 14.janvāra numurā.