„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+12.9 °C
nedaudz mākoņains

LOSP aicina parakstīties par iniciatīvu - Latvijas zeme Latvijas pilsoņiem

Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomes (LOSP) valdes priekšsēdētāja vietnieks ES jautājumos, Armands Krauze ir izveidojis iniciatīvu portālā manabalss.lv - “LATVIJAS ZEME LATVIJAS PILSOŅIEM”. Aicinām visus, kuri nav vienaldzīgi par mūsu nacionālās bagātības, lauksaimniecības un meža zemes saglabāšanu Latvijas pilsoņu īpašumā, parakstīties par iniciatīvu!

 Balsot par iniciatīvu vari šeit: http://manabalss.lv/i/625

 Latvijas zeme ir vērtība, kuru, acīmredzot nebijām novērtējuši, jo pēdējo gadu laikā liela daļa zemes ir nonākusi ārvalstu pilsoņu īpašumā. Iniciatīva tika izveidota ar mērķi, lai Latvijas zemnieki netiktu nostādīti sliktākās pozīcijās kā ārzemju. Piemēram, mums ir grūti konkurēt ar cenu un kredītresursu piesaistīšanu, salīdzinot ar lielām dāņu, vāciešu un citu veco ES valstu zemniekiem piederošām saimniecībām. Šo problēmu mēs izjūtam jau pašlaik un pat ne tikai mazās un vidējās saimniecības, bet arī daudzas lielās lopkopības un piena nozares ražojošās saimniecības nespēj pārsolīt ārzemnieku piedāvāto cenu.

 Armands Krauze, LOSP valdes priekšsēdētāja vietnieks ES jautājumos: „Saeimas deputāti nevar pieņemt likumu, kas aizliedz pārdot lauksaimniecības un meža zemi ārzemniekiem, jo tas būs pretrunā ar Latvijas iestāšanās līgumu Eiropas Savienībā. Vienīgais risinājums ir tautas nobalsošana, kurā Latvijas Republikas pilsoņu vairākums atbalstītu aizliegumu ārzemniekiem iegādāties lauksaimniecības un meža zemi. Eiropas Savienība ir demokrātisks “veidojums” un pilsoņu izteiktās vēlmēs ieklausās un arī ņem vērā. Tā var nerēķināties ar Latvijas politiķu iegribām, bet nevar nerēķināties ar Latvijas tautas vēlmi. Jau pašlaik ir noteikts, ka viens miljons ES iedzīvotāji no septiņām dalībvalstīm var ierosināt iniciatīvas par jebkuru jomu, kas attiecas uz Eiropas Komisijas kompetenci.”

 Ja mēs klusēsim un nerīkosimies, nekas nemainīsies savukārt, piemēram, ja Lietuva, kur jau veikta tautas nobalsošana, Latvija un citas ES valstis vēlēsies izskaust zemes iztirgošanu ārzemniekiem, tad ES vadītājiem būs jāieklausās un jāatļauj dalībvalstīm ieviest lauksaimniecības un meža zemes tirdzniecības ierobežojumus. Saimniekot pašu zemē ir arī goda jautājums – to, ko esam spējuši nosargāt gadsimtu garumā, neļausim atņemt miera laikos!

 Neesi vienaldzīgs - Nāc un nobalso - “LATVIJAS ZEME LATVIJAS PILSOŅIEM”

_________________________________

Biedrība - Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padome (LOSP) - ir Latvijas lielākā un nozīmīgākā nacionālā līmeņa lauksaimnieku konsultatīvā padome, kas apvieno 58 lauksaimniecības nozaru un daudznozaru valsts līmeņa nevalstiskās organizācijas un kopumā pārstāv vairāk kā 12 345 ražojošo lauksaimnieku. LOSP iesaistās Latvijas lauksaimniecības un lauku attīstības politikas veidošanā un īstenošanā sadarbībā ar valsts likumdevējiem, valsts pārvaldes institūcijām, Zemkopības ministriju un citiem sociālajiem sadarbības partneriem.

 

Papildu informācija pa tālruni 67027320, 26311133 vai sūtot e-pastu uz losp@losp.lv

Komentāri

19.01.2014 09:02
zigrida puuce
pilniigi piekriitu