„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+12.9 °C
nedaudz mākoņains

Sakoptas mājas ar labu auru

Sventes pagasta mājas „Augstrozes” ir atzītas par sakoptāko individuālo māju Daugavpils novadā 2013. gadā. Pie Ineses un Eduarda Anaņko mājas auga augstrozes, no tām ir aizgūts nosaukums.

Anaņko ģimene guļbūvi sāka celt pirms vairāk nekā 10 gadiem. Viņi bija iecerējuši būvēt pirti, taču, celtnieku pārliecināti, ēku paplašināja ar otro stāvu. ”Māju sākām apdzīvot pirms gada. Tagad zem viena jumta dzīvojam viens otram ļoti mīļi cilvēki. Pirti uzcēlām no jauna. Vēl kādus 20 m nostāk ir vecāku māja, tur dzīvojām, kamēr būvējāmies. Tagad viņi bieži apciemo mūs un mēs ejam ciemos pie viņiem, abas mājas ir ar savu labo auru,” stāsta Inese.

Inese sarunā piedalījās viena pati, vīrs bija darbā, Ilona - studijās Daugavpils Universitātē, arī Viktorija, būdama diplomēta fizioterapeite, bija devusies savās gaitās. Inese uzskata sevi par laimes lutekli, jo ir apprecējusies ar Eduardu, vīrieti ar zelta rokām. Daudzās mēbeles, kāpnes, sienu apdare un citi nelielie darbi - to visu ir paveicis Eduards.

Visu rakstu lasiet 14.janvāra numurā.