„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+3.8 °C
apmācies

Krāslavā šuj bērnu apģērbu eksportam

Krāslava ir ievērojama ne tikai ar senajām gurķu audzēšanas tradīcijām, bet arī daudziem lielākiem un mazākiem šūšanas uzņēmumiem. Piedaloties Hipotēku bankas Starta programmā, 2012.gadā pilsētā darbu uzsāka jauns šūšanas uzņēmums SIA „S.D.Line”, kas ir izveidojis 10 darba vietas, šuj eksportam bērnu apģērbu, saražojot mēnesī ap pusotra tūkstoša gatavo izstrādājumu.

Pērn uzņēmuma valdes locekle Diāna Zavjalova saņēma Krāslavas novada domes balvu „Gada jaunais uzņēmējs”. Lai arī šūšanas uzņēmumu pilsētā ir daudz, katrs specializējas savā jomu, savā starpā nekonkurē, jo galvenokārt strādā eksportam.

Pašlaik uzņēmums sadarbojas ar kādu firmu Somijā, kas krāslaviešiem pasūta bērnu kombinezonus un bikses. Piegrieztnes un materiālus nodrošina pats pasūtītājs, Krāslavā tiek piegriezts audums, šūti gatavie izstrādājumi un skaisti iesaiņoti ar visām somu firmas etiķetēm. Krāslavas šuvēju darinātais bērnu apģērbs ir kvalitatīvs, praktisks un acij tīkams, diemžēl Latvijas veikalos to neatrast, jo gatavā produkcija nonāk veikalos Somijā un tālāk - Krievijā. Diāna atzīst, ka šūt vietējam tirgum neesot izdevīgi, vismaz pagaidām.

Visu rakstu lasiet 17.janvāra numurā.