„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 18. aprīlis
Ceturtdiena
Jadviga, Laura
+9.0 °C
apmācies

Plāno, ka pensionārus no 75 gadu vecuma pārvadās bez maksas

Turpmāk Daugavpils pensionāri, kas ir sasnieguši 75 gadu vecumu un vecāki, sabiedriskajā transportā varēs braukt bez maksas. Agrāk šo atvieglojumu izmantoja pensionāri no 80 gadu vecuma. Šim mērķim būs nepieciešami papildus 49,8 tūkstoši eiro, komiteju ārkārtas sēdēs lēma Daugavpils domes deputāti. Pirms pilsētas 2014. gada budžeta apstiprināšanas bija jāpieņem svarīgi lēmumi par atvieglojumiem skolēniem un vecāka gadagājuma cilvēkiem.

Vēl viens svarīgs jaunums Daugavpils pensionāriem – tagad pašvaldība apmaksās nevis trīs, bet četras ārstēšanas dienas Daugavpils reģionālajā slimnīcā, turklāt gan pensionāriem, gan invalīdiem. Tam papildus būs vajadzīgi 46,3 tūkstoši eiro.

Labus jaunumus deputāti ir sagatavojuši skolēnu vecākiem. No 2014. gada 1. septembra pašvaldība pilnībā apmaksās 4.—8. klašu audzēkņu ēdināšanu. Ir zināms, ka valsts nākamajā mācību gadā finansēs 1.—3. klašu skolēnu ēdināšanu, t. i., no pašvaldības pleciem itin kā automātiski tiks noņemta viena klase.

Visu rakstu lasiet 21.janvāra numurā.