„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+6.1 °C
neliels lietus

Privātmāju iedzīvotājus aicina saskaņot atkritumu izvešanas grafiku

Pagājušajā nedēļā Grīvas mikrorajona iedzīvotāji Daugavpilī saņēma uzņēmuma „SpecATU” paziņojumu par izmaiņām norēķinu kārtībā par sadzīves atkritumu izvešanu. Daudzus privātmāju iedzīvotājus gaidāmās izmaiņas ir nopietni satraukušas. „Latgales Laiks” situāciju lūdza izskaidrot uzņēmuma „SpecATU” valdes priekšsēdētājam Valērijam Golubevam.

Pēc V.Golubeva teiktā, decembra vidū uzņēmums saņēmis LR Ekonomikas ministrijas Patērētāju tiesību aizsardzības centra vēstuli, kurā ir norādīts, ka mainās norēķinu kārtība par atkritumu izvešanu privātmāju īpašniekiem. Turpmāk maksa tiks aprēķināta nevis pēc deklarēto personu skaita, bet par faktiski izvesto atkritumu daudzumu.

„Pašlaik esam sākuši saskaņot ar privātmāju īpašniekiem sadzīves atkritumu izvešanas grafikus. Informācija tiek izplatīta pakāpeniski – mikrorajoni paziņojumus saņem pēc kārtas, lai visi privātmāju īpašnieki (Daugavpilī viņu ir vairāk nekā 7 tūkstoši) nenāktu uz uzņēmumu vienā dienā un neveidotu rindas. Lai iekļautu līgumā izmaiņas, īpašniekam jāņem līdzi pase, bet, ja viņš slēdz līgumu pirmo reizi, arī īpašuma tiesības apliecinošs dokuments, un jāvēršas uzņēmumā,” paskaidroja V. Golubevs.

Visu rakstu lasiet 24.janvāra numurā.