„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+2.8 °C
apmācies

Daugavpils dzīvojamais fonds ir kārtībā

Sabiedriskās ēkas Daugavpilī tiks periodiski pārbaudītas visu gadu, paziņoja pilsētas domes Būvvaldes vadītājs Valērijs Ļaksa.

Pēc Zolitūdes traģēdijas saskaņā ar Ekonomikas ministrijas un pilsētas domes priekšsēdētāja Jāņa Lāčplēša rīkojumu Daugavpilī pārbaudīja sabiedriskās ēkas, pirmkārt, jaunbūvju un ēku ar lielu jumta laidumu nesošās konstrukcijas. Tika apskatītas skolas, bērnudārzi, olimpiskais centrs, ledus halle, dievnami, Daugavpils Universitātes korpusa jaunbūve utt.

Pašlaik Būvvalde gatavo atskaiti par paveikto pārbaudi. Kā V. Ļaksa jau informēja, nekādi nopietni pārkāpumi netika konstatēti.

Dzīvokļu un komunālās saimniecības uzņēmuma vadītājs Jevgeņijs Oļenovs paziņoja, ka uzņēmums ir izveidojis vienotu visa DzKSU apkalpojamā dzīvojamā fonda datu bāzi, kurā fiksētas problēmas (ja tādas ir). „Vēlreiz apstiprinu, ka Daugavpilī nav dzīvošanai bīstamu ēku,” tā J. Oļenovs atbildēja uz „Latgales Laika” jautājumu.