„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 16. aprīlis
Otrdiena
Alfs, Bernadeta, Mintauts
+4.1 °C
daļēji mākoņains

Kādas dāvanas jaundzimušajiem gādā Latgales pašvaldības

Visas pašvaldībasjaundzimušajiem sarūpē kādu piemiņas velti vai materiālu pabalstu, ņemot vērā savas iespējas un citu pieredzi. Gandrīz visas ir ieviesušas vienreizēju naudas pabalstu jaundzimušajiem, kura apjoms atšķiras, bet nosacījums ir vienāds - gan bērnam, gan kādam no bērna vecākiem jābūt deklarētiem attiecīgajā pašvaldībā. Vairums pašvaldību pasniedz vecākiem arī grāmatu „Mūsu bērns” un citas dāvanas.

Daugavpils dome pērn ieviesusi 75 eiro pabalstu, ko bērna piedzimšanas gadījumā saņem bērna vecāki vai arī persona, kuras aprūpē saskaņā ar bāriņtiesas lēmumu ir nodots bērns. Pabalsts tiek maksāts par katru bērnu, un to var pieprasīt trīs mēnešu laikā pēc bērna dzimšanas reģistrācijas dienas.

Krāslavas novadā jaundzimušo pabalsts pagaidām nav ieviests, taču jau septiņus gadus tiek uzturēta tradīcija dāvināt jaundzimušajiem sudraba karotītes ar pilsētas simboliku

Visu rakstu lasiet 24.janvāra numurā.