„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+11.0 °C
apmācies

Atkritumu izvešanas tarifs būs mainīgs

Sākot no februāra, Daugavpils iedzīvotāji rēķinos redzēs, ka atkritumu izvešanas cena mainās katru mēnesi. Tā būs atkarīga no faktiski izvestā atkritumu apjoma iepriekšējā mēnesī. Uzņēmums, kas izved atkritumus, t. i., „SpecATU”, paziņo DzKSU apjomu, un tas tiek sadalīts uz visu māju kopējo dzīvokļu skaitu. Lielgabarīta atkritumi šeit netiek ieskaitīti, jo neietilpst konteinerā. Tādi ir pašreizējie Ministru kabineta noteikumi, paziņoja Daugavpils dzīvokļu un komunālās saimniecības uzņēmuma vadītājs Jevgeņijs Oļenovs.

Siltajā decembrī, kad 1 kv. m apsildīšana vidēji maksāja 83 santīmus (bez PVN), Daugavpilī ir mājas, kur apkures cena par kvadrātmetru sasniedza 1,78 latus. Tās galvenokārt ir mazās mājas. Ir mājas, kur cena bija minimāla – 35 santīmi par kvadrātmetru (bez PVN), tās ir renovētās vai daļēji siltinātās mājas. Piemēram, mājā Kandavas ielā 4 vidējā maksa par 1 kv. m bija 44 santīmi, Imantas ielā 35 – 45 santīmi, Ģimnāzijas ielā 18 – 51 santīms.