„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+10.5 °C
daļēji mākoņains

Aicinām piedalīties fotokonkursā „Mans putns 2014”

Latvijas Dabas muzejs aicina gaidīt pavasari, piedaloties tradicionālajā fotokonkursā „Mans putns 2014”. Konkursa pirmo vietu ieguvējiem TALLINK sarūpējis četras dāvanu kartes jūras ceļojumam Rīga-Stokholma-Rīga četrām personām ar aizraujošu atpūtas un izklaides programmu uz kuģa.

 Fotokonkursa mērķis ir vairot izpratni par putnu daudzveidību, aktualizēt to aizsardzības jautājumus un vērst sabiedrības uzmanību uz dažādo sugu unikālo skaistumu. Fotogrāfijas tiks apkopotas izstādē, kas Dabas muzeja apmeklētājus priecēs no 28. marta līdz 31. augustam.

 Pagājušajā gadā fotokonkursa darbos lielākoties bija redzami Latvijas putni, visvairāk fotografēti – gulbji, mājas baloži un baltie stārķi. Žūrijas vērtējumam tika piedāvāti arī ārzemēs fotografēti eksotiski putni. Dabas muzeja ornitologs Dmitrijs Boiko atzīst, ka īpaši pārsteidz foto kadri, kuru autori met izaicinājumu kustību valdzinājumam. Gatis Vilbrants, viens no iepriekšējo gadu laureātiem, uzsver, ka konkurss ir lieliska iespēja katram foto mākslas amatierim kaut uz brīdi pievienoties labākajiem putnu fotogrāfiem Latvijā. „Ja esi piedalījies jau iepriekš, tad katrs nākamais fotokonkurss ir satikšanās ar labiem draugiem,” stāsta G.Vilbrants.

 Fotogrāfijas konkursam jāiesniedz Dabas muzejā līdz šā gada 7. martam vai jānosūta uz Latvijas Dabas muzeju K. Barona 4, Rīga, LV-1050 (pasta zīmogs 7. marts). Ar fotokonkursa „Mans putns 2014” nolikumu aicinām iepazīties muzeja mājas lapā. Vairāk informācijas pa tālr.: 67356041; e-pasts: dmitrijs.boiko@dabasmuzejs.gov.lv. Iesūtītie darbi tiks vērtēti četrās vecuma grupās – bērni (līdz 14 gadiem), jaunieši (15 - 25 gadi), pieaugušie (26 - 50 gadi) un seniori (vecāki par 50 gadiem).

 Fotokonkursa uzvarētāju apbalvošana un izstādes atklāšana notiks šā gada 28. martā. Laureātu darbi būs apskatāmi arī Latvijas Dabas muzeja mājas lapā www.dabasmuzejs.gov.lv un tiks publicēti žurnālā „Vides Vēstis”.Konkursu atbalsta un balvas sarūpējuši muzeja ilggadējie partneri: TALLINK, Latvijas valsts meži, Dabas aizsardzības pārvalde, Rīgas Nacionālais zooloģiskais dārzs, apgāds „Jumava” un žurnāls „Vides Vēstis”.