„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
+7.0 °C
apmācies

Gatavojas dibināt Baltijas junioru spīdveja līgu

Viena no idejām, kas izskanēja Austrumeiropas valstu Baltijas motociklistu asociācijas (BMA) kongresā Minskā, ir Baltijas junioru spīdveja līgas dibināšana 2015. gadā. Vēlēšanos tajā piedalīties jau pauduši Latvijas, Ukrainas, Igaunijas, Krievijas, Baltkrievijas, Somijas pārstāvji. „Esmu pārliecināts, ka pēc pusotra gada līga būs gatava startam. Līdz sezonas vidum kļūs skaidrs, kas tajā varēs piedalīties. Vienīgā valsts, kurai nav treka, ir Baltkrievija, bet tās pārstāvji solīja, ka paspēšot to ierīkot. Plānojam, ka sākotnēji komandā būs četri cilvēki. Ja pirmajā sezonā pieteiksies četri klubi, būs divi apļi, kad vienās sacīkstēs vienlaikus startē četras komandas. Sacensību galīgo formātu apstiprināsim, kad būs skaidrs, kas brauks,” teica Vladimirs Ribņikovs, kurš ir ievēlēts par asociācijas treku komisijas priekšsēdētāju

Baltijas junioru līga būs amatieru līga. Tajā varēs piedalīties sportisti, kuri ir vecāki par 15 gadiem un nepārstāv profesionālas komandas. V. Ribņikovs uzskata, ka mūsdienās spīdvejs ir elitārs sports veids, samazinās tā pieejamība, kas nākotnē negatīvi ietekmēs sacensības, jo nebūs jaunu sportistu.