„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 18. aprīlis
Ceturtdiena
Jadviga, Laura
+9.4 °C
daļēji mākoņains

Skolēnu bezmaksas ēdināšanu sarežģī telpu trūkums

Daugavpils domes labie nodomi – par pilsētas budžeta līdzekļiem ēdināt skolēnus līdz pat sestajai klasei, dažām skolām ir radījuši lielas problēmas.

Skolas ir spiestas ievērot Ministru kabineta noteikumus, saskaņā ar kuriem bērniem jāēd ne agrāk par pulksten 11.00 un ne mazāk kā pusstundu. Dažām Daugavpils skolām pilnībā ievērot šos noteikumus ir sarežģīti, bet dažkārt – arī neiespējami. Tam, kā skolās tiek pildīti noteikumi, seko Izglītības kvalitātes valsts dienests un Veselības inspekcija.

No 2014. gada 1. septembra bezmaksas ēdināšanu saņems arī septīto un astoto klašu audzēkņi, t. i., visās pilsētas skolās kopā -- aptuveni 1500 skolēni. Izglītības pārvaldes vadītāja Marina Isupova jau janvāra vidū notikušajā domes sēdē skaidroja deputātiem, ka nodrošināt 1.—8. klases skolēnu ēdināšanu, nepārkāpjot MK noteikumus, dažās skolās būs problemātiski, jo ēdnīcās trūkst vietu. Mazo ēdnīcu dēļ jau tagad ir saņemtas vecāku sūdzības.

Lai ievērotu MK prasības, dažās skolās ir nācies mainīt ēdināšanas grafiku. Tā rezultātā ir radušies „logi” veselas mācību stundas garumā, kad bērni tiek atstāti savā vaļā, bet viņu mācību diena pagarinās par pusstundu vai stundu. Skolēnu vecāki sūdzas, ka bērni nevar paspēt uz interešu nodarbībām, piemēram, uz mūzikas skolu vai treniņu.

Visu rakstu lasiet 31.janvāra numurā.

Komentāri

03.02.2014 14:13
gfn
problēmas 2 skolām