„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.6 °C
apmācies

Tautas dziesma un deja – piederība savai zemei

Tautas dziesma dzīvo cauri laikiem un veido piederības izjūtu savai zemei, - ar šo atziņu 1.februārī Vienības nama koncertzālē tika aizvadīts Daugavpils X Starptautiskā folkloras festivāla noslēguma koncerts. Sveču dienai veltītā festivāla divās dienās izskanēja daudzi koncerti, notika sveču liešanas, mūzikas instrumentu darināšanas un dziedāšanas meistarklases, kā arī danči.

Festivāla dalībnieki no Latvijas, Krievijas, Baltkrievijas un Gruzijas apliecināja, ka tautas dzīvesziņai, gudrībai un tradīcijām nepastāv nekādas robežas, jo senās zināšanas un prasmes vieno cilvēkus gan lepnumā par savu tautu, gan vienlaikus atvērtībā un interesē par citām kultūrām.

Saimnieku lomu festivālā uzņēmās folkloras kopa „Svātra”, kam šogad aprit 20 gadi. Grupā ir ne tikai dziedātāji un muzikanti, bet jau vairākus gadus darbojas arī dejotāji, un „Svātra” parādīja deju „Lancis”, kas pirmo reizi tikusi dejota tieši Vienības namā 1937. gadā un toreiz to izpildīja18.Daugavpils aizsargu pulka sporta kluba vakarā. „Svātrai” jubilejas gads ir atnesis skaistu piedzīvojumu – šovasar viņi pēc latviešu mītnes „Sidrabene” ielūguma dosies uz Kanādu, kur koncertēs gan Jāņu svinībās „Sidrabenē”, gan XIV Latviešu dziesmu svētkos Hamiltonā.

Visu rakstu lasiet 4.februāra numurā.

Komentāri

03.02.2014 16:17
Aija
Paldies organizatoriem un dalībniekiem! Fantastisks pasākums! Jau sen visa ģimene nebijām kopā uz tik skaistiem, plašiem koncertiem. Kristīne Kārkle, meistarklases, sadancošana - superīgi! Un tas viss mūsu Daugavpilī! Līdz šim tik jauku festivāla atmosfēru ir izdevies baudīt tikai retu reizi.
03.02.2014 12:54
ups
Nu vai tad tik vien bija to kolektīvu, kas bija sabraukuši? Jāaa, skumji.