„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+12.9 °C
nedaudz mākoņains

„Eiromaidans” – šī pieredze ir jāpiedzīvo”

Tarasa Ševčenko Kijevas nacionālās universitātes vēstures zinātņu kandidāte Ruslana Marceņuka, kura apmeklēja Daugavpils Universitāti, pastāstīja par Ukrainā notiekošo.

Trešo mēnesi Maidanā (Neatkarības laukums) Kijevā turpinās protesti. Televizoru ekrānos vienā pusē redzami milicijas kordoni, otrā – protestētāji. Milzīgas cilvēku masas, par spīti aukstumam, joprojām nepamet laukumu. Savukārt, paejot tālāk no laukuma un ielām, kas atrodas tā saucamā valdības kvartāla tuvumā, rit ierastā mierīgā dzīve. Cilvēki Kijevā dodas uz darbu, ved bērnus uz skolu, risina savas sadzīves problēmas.

"Pirmo reizi divdesmit gados runājam par pilsonisku sabiedrību. Politiķi pilnībā ir zaudējuši uzticību. Ministru prezidents ir atkāpies, bet iekšējā politiskā cīņa turpinās, neviens negrib piekāpties. Mēs redzam, kā veidojas sabiedrība, kas ir gatava aizstāvēt savas tiesības. Mums tas ir sāpīgs eksāmens. Citādi nesanāk," atzīst R.Marceņuka.

Visu rakstu lasiet 7.februāra numurā.