„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
+6.3 °C
apmācies

Daugavpiliete atvēra Aglonā ilgi gaidīto frizētavu

Beidzot arī Aglonas iedzīvotājiem būs iespēja saņemt friziera pakalpojumus, tamdēļ nemērojot tālo ceļu uz tuvāko pilsētu, jo janvārī Aglonas centrā atklāta pašiem sava frizētava, kas atrodas Aglonas vidusskolas internāta ēkā. Pagaidām frizētava darbojas tikai divas dienas nedēļā, kā arī pēc klientu individuāla pieprasījuma, bet tuvākā nākotnē plāno strādāt katru dienu.

Frizētavas īpašniece uzņēmēja Taisja Ručkanova šobrīd apmāca trīs vietējās meitenes - Liānu Kalinkeviču, Anitu Valaini un Olgu Galicinu, kuras turpmāk strādās salonā un apkalpos iedzīvotājus. Salonā strādās arī manikīre Kristīne Jokste. Kamēr jaunās frizieres vēl tikai apgūst iemaņas, pakalpojumus iedzīvotājiem sniedz pieredzējušas meistares no Daugavpils.

Pašai Taisjai ir savs skaistumkopšanas salons Daugavpilī „Lotoss R” un privāta skola-studija, kurā viņa gatavo nākamos frizierus un paaugstina kvalifikāciju jau praktizējošiem frizieriem, piedalās arī dažādos nodarbinātības aģentūras projektos.

Kad viņai tika piedāvāts izveidot Aglonā frizieru salonu, Taisja piekritusi labprāt, lai arī ekonomiski tas pagaidām neesot izdevīgi. „Ne viss mūsu dzīvē mērāms naudā, dažreiz gribas vienkārši darīt labas lietas,” saka uzņēmēja. Aglona viņai esot ļoti mīļa, pašas dzimtās vietās ir tepat tuvumā - Rēzeknes rajona Feimaņu pagastā.

Visu rakstu lasiet 7.februāra numurā.