„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+8.8 °C
apmācies

Latgales partiju uz vēlēšanām vedīs Jānis Lāčplēsis

8.februārī Daugavpilī notika pirmais pēc 2013. gada pašvaldību vēlēšanām un otrais pēc skaita Latgales partijas kongress. Tajā piedalījās 121 delegāts, kā arī vairāk nekā 40 viesi. Galvenās tēmas, kas tika iztirzātas kongresā, -- aizvadīto pašvaldību vēlēšanu rezultāti, kā arī piedalīšanās Eiroparlamenta un Saeimas vēlēšanās.

No 16 uzaicinātajiem Saeimas deputātiem no Latgales kongresā piedalījās tikai četri – Inese Laizāne (VL-TB/LNNK), Juris Viļums (Reformu partija), Oļegs Hļebņikovs (Saskaņas centrs) un Jānis Klaužs (Zaļo un zemnieku savienība). Kā teica Aldis Adamovičs, tas, ka ceturtdaļa deputātu tomēr atsaucās uzaicinājumam, jau esot labs rādītājs.

Partijas līdzpriekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis uzsvēra nepieciešamību piedalīties Saeimas vēlēšanās, jo Latgalei ir vajadzīgi pārstāvji, kas spēj aizstāvēt reģiona intereses. Viņš atzīmēja, ka jāmeklē paņēmieni, kā reģionam piesaistīt darba spēku, jo pašlaik notiek tā aizplūšana. Ja vidēji uz 10 pensionāriem Rīgā ir 15 strādājošie, Latgalē uz 10 pensionāriem ir 11 strādājošie.

Kongresa noslēgumā notika partijas valdes vēlēšanas. Par priekšsēdētāju ievēlēts Jānis Lāčplēsis, līdzpriekšsēdētāju – Aldis Adamovičs. Partijas valdē iecelts arī Viktors Stikuts (Dagdas nodaļa), Alīna Gendele (Ludzas nodaļa), Valdis Stepiņš (Rēzeknes nodaļa), Sergejs Maksimovs (Viļakas nodaļa) un Zigfrīds Berezovskis (Rīgas nodaļa).

No četriem jaunajiem Latgales partijas biedriem var izcelt Daugavpils pensionāru apvienības vadītāju Zofiju Zujevu.