„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+8.4 °C
neliels lietus

Līdz 18.februārim aicinām izteikt viedokli – vai Dziesmu un deju svētku Noslēguma dienai jābūt oficiālai svētku dienai

Vispārējo latviešu dziesmu un deju svētku rīkotājs Latvijas Nacionālais kultūras centrs (LNKC) aicina ikvienu līdz 2014. gada 18. februārim, rakstot uz e-pasta adresi viedoklis@lnkc.gov.lv, izteikt savas domas par to vai Dziesmu un deju svētku Noslēguma diena nosakāma par svētku dienu līdzās 4. maijam un 18. novembrim.

 Grozījumi likumā„Par svētku, atceres un atzīmējamām dienām”, kurus LNKC vēlas veikt, nosaka, ka Vispārējo latviešu dziesmu un deju svētku un Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku Noslēguma dienas ir svētku dienas. Ja Vispārējo latviešu Dziesmu un deju svētku Noslēguma diena iekrīt sestdienā vai svētdienā, nākamā darba diena nosakāma par brīvdienu. Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku Noslēguma dienai piešķirams svētku dienas statuss, nenosakot nākamo dienu par brīvdienu (līdzās 1.janvārim, Jāņiem u.c.).

 Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku rīkotāji Valsts izglītības satura centrs norādīja, ka nākamo darba dienu pēc Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem nav nepieciešams noteikt par brīvdienu, jo Noslēguma dienas koncerts nenotiek vēlu vakarā, tajā nav tik daudzskaitlīgs iesaistīto personu loks, kā arī dalībniekiem - skolēniem ir vasaras brīvlaiks.

 Ieceri veikt šādus grozījumus likumā„Par svētku, atceres un atzīmējamām dienām” 2013.gada 11.decembra sēdē jau atbalstījusi Dziesmu un deju svētku padome.

 Paldies visiem, kas jau izteikuši savu viedokli!