„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+2.2 °C
apmācies

Atkritumus vēlas izvest piecas firmas

Daugavpils domē 6. februārī tika atvērtas aploksnes ar firmu piedāvājumiem, kuras piedalījās atkritumu savākšanas un izvešanas konkursā Daugavpilī.

Kopā ir iesniegti pieci piedāvājumi. Jūrmalas firma „Eco Baltia vide” piedāvāja 10 eiro 39 centus (bez PVN) par vienu atkritumu kubikmetru. Divu Rīgas firmu – „Vides pakalpojumu grupa” un „L&T” piedāvājums bija lētāks – 7 eiro 46 centi un 7 eiro 31 cents (bez PVN).

Daugavpils pašvaldības uzņēmums „Labiekārtošana D” piedāvā izvest atkritumus par 11 eiro 14 centiem, bet apvienība AS „Specializētais autotransporta uzņēmums” un firma „Būvzevs” – par 8 eiro 42 centiem.

Konkursa komisijas priekšsēdētājs, domes priekšsēdētāja vietnieks Pēteris Dzalbe paziņoja, ka uzvarētājs kļūs zināms 17. februārī, līgumu ar uzvarējušo firmu dome slēgs uz trim gadiem. Pašlaik visi piedāvājumi tiek ļoti rūpīgi pētīti, noteicošā būs finansiālā komponente. Tiks rūpīgi pārbaudīts, vai tarifa pārrēķinā nav pieļautas kļūdas. Ne mazāk svarīgs ir arī tehniskais aspekts. Pēteris Dzalbe uzsvēra, ka konkursa mērķis ir panākt maksas samazināšanos par atkritumu savākšanu un izvešanu vidēji par 30%.

Pašlaik atkritumu izvešanu Daugavpilī veica uzņēmums „SpecATU”. Tas bija iesniedzis sūdzību par konkursa noteikumiem, tāpēc, kamēr sūdzību izskatīja Iepirkumu uzraudzības birojs, notika aplokšņu atvēršanas kavēšanās.