„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 18. aprīlis
Ceturtdiena
Jadviga, Laura
+5.9 °C
daži mākoņi

Latgales karti plāno piedāvāt visiem

11.februārī Bebrenes profesionālajā vidusskolā notika Latgales plānošanas reģiona attīstības padomes sēde, kurā pašvaldību vadītāji apsprieda Latgales kartes ideju

Latgales kartes idejas autors, Daugavpils domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis izskaidroja, ka karte tikšot piedāvāta visiem -- Latgales novadu iedzīvotājiem, rīdziniekiem, talsiniekiem. Pieņemot lēmumu par Latgales karti, katra pašvaldība sadarbībā ar uzņēmējiem vienosies, kādas atlaides saņems kartes lietotāji -- varbūt auto varēs novietot stāvvietā vai apmeklēt novada dienu pasākumus par brīvu, vai piedāvās divreiz lētākas ieejas biļetes muzejā, vai noteiks atlaides konkrētos veikalos.

Rēzeknes novada domes priekšsēdētājs Monvīds Švarcs ierosināja izstrādāt un apstiprināt Latgales lojalitātes programmu, kur būtu noteiktas atlaides vai privilēģijas, ko piedāvās Latgales karte. „Katrs, kurš atbrauks uz Latgali un izmantos Latgales karti, no šīs lojalitātes programmas ar atlaidi varēs apmeklēt tūrisma mītnes, novada dienas, kultūras pasākumus,” savu ideju izskaidroja M. Švarcs.

Kā aplēsa Ludzas novada domes priekšsēdētāja Alīna Gendele, janvārī, pateicoties Rīgas domes sauklim deklarēties Rīgā, no Ludzas novada ir izdeklarējušies 34 iedzīvotāji. „Ieviešot Latgales karti, mēs parādīsim, ka esam vienoti Latgalē,” atzina A. Gendele.

Visu rakstu lasiet 14.februāra numurā.