„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.6 °C
apmācies

„Sikspārņa” dejas lidojuma izjūta

Janvāra beigās deviņpadsmito dzimšanas dienu nosvinēja sporta un balles deju kolektīvs „Sikspārnis”. Visu šo laiku to vada tā dibinātāja, starptautiskās klases tiesnese Inna Mihaļova-Boginiča. Koncertā Vienības namā 7. februārī skatītāji varēja baudīt burvīgo deju pasauli un uzzināt kolektīva vēsturi, kurš, par spīti visām nedienām, dzīvo un attīstās.

Intervijā „Latgales Laikam” Inna pastāstīja, ka nosaukumu izvēlējās lozējot, kad 1995. gadā viņa kopā ar draugiem – dejotājiem nolēma izveidot savu kolektīvu. Ideju bija daudz, taču šī izvēle – Johana Štrausa operetes nosaukums, izrādījās ļoti veiksmīga.

Krāšņi tērpi, kustību vieglums, skaista mūzika, smaidi – to visu koncertā redz skatītāji un sacensībās – tiesneši. Taču, lai sasniegtu šādu rezultātu, katru dienu smagi jāstrādā, pastāvīgi jātrenējas, visiem kolektīva dalībniekiem jāievēro dažādi ierobežojumi un stingrs režīms.

Visu rakstu lasiet 14.februāra numurā.