„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+10.2 °C
apmācies

Jau 50 gadus dzirdam kora „Latgale” skanīgās balsis

15.februārī Daugavpils novada kultūras centra jauktais koris „Latgale” visus aicina uz savu 50 gadu jubilejas koncertu, kurā būs iespēja dzirdēt ne tikai Dziesmu svētku repertuāra dziesmas, bet arī mūsdienu latgaliešu komponistu dziesmas, tautasdziesmas un garīgās dziesmas. Kora diriģente Anita Zarāne pastāstīja, ka svētku koncertā piedalīsies arī novada vokālais ansamblis „Stage On”, novada tautas deju ansamblis „Līksme”, Latviešu kultūras centra folkloras kopa „Svātra”, pasākumu vadīs mūziķis Andris Baltacis. Koncerta gaitā tiks sumināti ilggadējie kora dalībnieki.

Anita Zarāne kori vada jau 13 gadus un ar smaidu atceras, ka to saņēmusi kā dāvanu savā dzimšanas dienā no ilggadējās kora diriģentes Terēzijas Brokas.

Jaunās diriģentes pirmās ugunskristības bijis Rīgas 800 gadu jubilejas koncerts. Atmiņā palikšot arī dalība visos Dziesmu svētkos, jo tā esot katra kora galvenā misija. Anita atzīst, ka šajos gados kopā ir pavadīts brīnišķīgs, radošs laiks. „Trīspadsmit gadus esmu ar fantastiskiem cilvēkiem, kas man dod pozitīvu enerģijas lādiņu. Mums visiem dziesma laikam jau šūpulī ielikta, lai nestu to tālāk tautā,” saka diriģente. Vadīt kori neesot viegli, vairums koristu ir amatieri, kurus vieno milzīgs entuziasms. Liels palīgs Anitai esot kormeistare, mūzikas pedagoģe Olga Bančenkova.

Visu rakstu lasiet 14.februāra numurā.