„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 18. aprīlis
Ceturtdiena
Jadviga, Laura
+5.3 °C
apmācies

Koris „Latgale” ir sasniedzis brieduma gadus

Ar Andra Eriņa dziesmu „Zemei un dziesmai” sākās Daugavpils novada kultūras centra jauktā kora „Latgale” 50 gadu jubilejas koncerts.

Pirmie uz skatuves tika aicināti ilggadējie koristi, kas korī dzied divdesmit, trīsdesmit un pat četrdesmit gadus - Līde Vanaga, Antons Soms, Vita Stapkeviča, Zoja Moskaļenko, Lūcija Vaivode, Jevgeņijs Ostrovskis, Irēna Ancāne, Lilija Lozda, Silvija Glorija Kupčikiene un Amandis Podiņš. Sumināti tika arī koristi, kas dzied vairāk nekā desmit gadus un arī kora „jaunās asinis”. Īpašu dzirksti pasākumam deva tā vadītājs, mūziķis Andris Baltacis.

Šajā dienā gan koristi, gan diriģente Anita Zarāne saņēma ļoti daudz siltu pateicības vārdu un laba vēlējumu. Savās atmiņās dalījās ilggadējā kora vadītāja, Daugavpils Universitātes Mūzikas un mākslu fakultātes docente Skaidrīte Ērliha, kuras vadībā koris pirmo reizi devās ar koncertiem uz ārzemēm - Lietuvu, Baltkrieviju, Igauniju, Armēniju un Bulgāriju. Ar ovācijām tika sagaidīta Latgales kora dziesmas māmuļa Terēzija Broka, kura kori vadījusi 23 gadus. Viņa dāvāja rozes saviem ilggadējiem koristiem un atkal iejutās diriģentes lomā, kopā ar kori izpildot latgaliešu tautas dziesmu Staņislava Broka apdarē „Aiz azara bolti bārzi”. Šai dziesmai klavieru pavadījumu spēlēja Daugavpils Mūzikas vidusskolas direktors Aivars Broks. Sveicot kori, A. Broks atzina, ka jaunība nu ir beigusies un sācies brieduma vecums, kas nesola korim vieglāku dzīvi, jo mūsdienās, kad pasauli turpina iekarot modernas tehnoloģijas, kļūst arvien grūtāk nest tautā mūsu senču vērtības.

Visu rakstu lasiet 18.februāra numurā.