„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+11.6 °C
nedaudz mākoņains

Lai samazinātu maksu par apkuri, ieguldīs miljonus un plāno zemāku vienoto tarifu

Lai samazinātu maksu par apkuri Naujenes un Kalkūnes pagastā, Daugavpils novada dome ņems aizņēmumu jaunas katlu mājas un trašu celtniecībai Vecstropu ciemā Naujenes pagastā. Tas pašvaldības uzņēmumam „Naujenes pakalpojumu serviss” ļaus uzturēt vienotu siltumapgādes tarifu Naujenes un Kalkūnes pagastā, ko, salīdzinot ar pašreizējiem tarifiem, plāno par dažiem latiem zemāku. Protokolā ir ierakstīts, ka SIA „Naujenes pakalpojumu serviss” pavasarī iesniegs sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai vienotā siltumapgādes tarifa projektu - Ls 39,44 par MWh.

Lai gan plānotais vienotais siltumapgādes tarifs būs dažus latus zemāks par tagadējiem, jautājums par vienotu tarifu būs kā „karsts kartupelis” vispirmām kārtām Naujenes un Kalkūnes pagasta iedzīvotājiem, vienprātīgi atzina novada domes deputāti, apspriežot šo jautājumu divās finanšu komitejās un domes sēdē.

Atbildot uz jautājumu, kāpēc vienotam tarifam ir jābūt divos pagastos, Daugavpils novada domes priekšsēdētājas vietnieks un pašvaldības siltumapgādes, ūdensapgādes un kanalizācijas pakalpojumu tarifu komisijas priekšsēdētājs Arvīds Kucins atgādināja, ka abos pagastos siltumu ražo SIA „Naujenes pakalpojumu serviss”, tāpēc zemu vienotu siltumapgādes tarifu ir plānots noteikt tieši šajos pagastos. „Modernizējot apkures sistēmu Vecstropos, uzņēmums varēs nodrošināt lētāku apkuri gan Naujenes, gan Kalkūnes pagastā,” uzsvēra A. Kucins.

Pašvaldības izpilddirektore Vanda Kezika iestarpināja, ka, sakārtojot katlu mājas un siltumtrases citos pagastos, nākotnē vienots tarifs varētu būt visā novadā.

Visu rakstu lasiet 18.februāra numurā.