„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
+6.3 °C
apmācies

Trenerim Oļegam Maļuhinam Lietuvā bijusi laba sezona

Pirmo reizi kopš Latvijas neatkarības atjaunošanas valsts biatlona izlase nespēja pilnā apjomā kvalificēties ziemas olimpiskajām spēlēm. Federācija saņēma minimālo kvotu – viens vīrietis un viena sieviete. Lai saprastu, kas notiek Latvijas biatlonā, un kā šis sporta veids attīstās pasaulē, „Latgales Laiks” aicināja uz sarunu Oļegu Maļuhinu, kurš jau ir pierādījis sevi kā sportists. Tagad viņš atgriežas lielajā sportā, nu jau trenera statusā.

"Par atgriešanos lielajā sportā domāju jau sen, citā jomā nespēju sevi iedomāties. Pirms gada sāku darboties šajā virzienā. Pirmie soļi – izmēģināt savus spēkus Latvijas nacionālās izlases līmenī, bet tas neizdevās. Lietuvas izlasē par vecāko treneri strādā Ilmārs Bricis, arī ar federāciju bija labi kontakti. Parunājām, viņiem bija šaušanas trenera vakance. Kopumā viss notika harmoniski un īstajā laikā, no 2013. gada maija sāku strādāt ar Lietuvas izlasi," stāsta O.Maļuhins.

Visu rakstu lasiet 21.februāra numurā.