„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+3.2 °C
apmācies

Latgales „Mazā Daina” cīnīsies par Dzintara dziesmas titulu

1.martā kanālā LNT norisināsies „Dzintara dziesmas” 2013.gada noslēguma koncerts, kurā piedalīsies deviņas grupas, kas uzvarējušas skatītāju balsojumā un iekļuvušas lielajā finālā. Viņu vidū ir arī Latgales grupa „Baltie lāči” ar dziesmu „Mazā Daina”. Grupas solists Andris Baltacis atzīst, ka šis dziesmu konkurss esot alternatīva ierastajai šlāgeru aptaujai, pirmais mēģinājums „izvilkt gaismā” īstus šlāgerus.

Nepilnu astoņu mēnešu laikā balsojumā piedalījušās 37 dziesmas, no kurām deviņas ir iekļuvušas lielajā gada finālā. Andris uzsver, ka šī konkursa nosacījumi esot stingrāki, jo muzikantiem būs jādzied „dzīvajā” bez fonogrammas. Viņaprāt, tas esot ļoti pareizi, jo parāda muzikanta īsto klasi. Zīmīgi, ka Latgales grupa konkursā pārstāv šim novadam neraksturīgo jūras tēmu, kas apcerēta nebēdnīgajā dziesmā „Mazā Daina”. Lai gan Latgali no jūras šķir vairāk nekā divsimt kilometri, Andris ir pārliecināts, ka visi latgalieši savā būtībā ir jūrnieki. „Katrs mazs puika, laižot pavasarī tērcītē papīra kuģīti, sevi iedomājas par jūrnieku,” saka Andris.

Visu rakstu lasiet 21.februāra numurā.