„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
-0.9 °C
daži mākoņi

Stropu estrādes restaurācija pagaidām nav gaidāma

Kultūrvides darba grupa, ko vada Daugavpils domes deputāts Aivars Broks, ir iesniegusi kārtējās rekomendācijas pilsētas domes vadībai un tās struktūrām. Viena no rekomendācijām attiecas uz Stropu estrādi.

Attīstības departamentam, Komunālās saimniecības pārvaldei un Kultūras pārvaldei rekomendēts izveidot Stropu estrādes restaurācijas kopīgo redzējumu. Grupa raksta, ka 2014. gadā iespējams pagaidu lēmums sakarā ar Baltijas valstu studentu dziesmu un deju festivāla „Gaudeamus” rīkošanu. „Latgales Laiks” jautāja atbildīgajām struktūrām, vai galvenā skatuve būs gatava daudzo viesu uzņemšanai?

Latviešu kultūras centra vadītāja Regīna Osmane paziņoja, ka šogad, tāpat kā iepriekš, pirms sezonas sākuma estrādes teritorija tiks izpētīta, nepieciešamības gadījumā tiks veikts kosmētiskais remonts. Tas notiks maija beigās – jūnija sākumā. Pēc viņas teiktā, īpašām problēmām nevajadzētu rasties, galvenais ir nodrošināt nepārtrauktu elektrolīniju darbu, lai varētu pieslēgt apgaismojumu un skaņu. Masu pasākumos jārūpējas arī par transporta skatītājiem, ērtu pieeju objektiem un citām niansēm.

Festivāla dalībniekiem, iespējams, būs dažas neērtības, jo nav ģērbtuvju, bet šis jautājums tiks atrisināts. Regīna Osmane saka, ka priecē tas, ka pagājušajā rudenī un ziemā pie estrādes ticis salauzts daudz mazāk soliņu, pateicoties biežākiem pašvaldības policijas reidiem, tāpēc nopietns remonts diezin vai būs vajadzīgs.

Par vērienīgāku estrādes rekonstrukciju pagaidām netiek runāts.