„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+1.8 °C
apmācies

Pamatkapitāla pārreģistrāciju eiro var veikt Valsts vienotajā klientu apkalpošanas centrā Daugavpilī

Latvijai pievienojoties eirozonai, stājās spēkā Komerclikuma grozījumi, kas nosaka to, ka visiem komersantiem līdz 2016.gada 30.jūnijam ir jāveic pamatkapitāla pārreģistrācija eiro. Šīs izmaiņas ir jāreģistrē Uzņēmumu reģistrā. Lai to paveiktu, Daugavpils un apkārtējo novadu komersanti, tagad var izmantot Valsts vienotā klientu apkalpošanas centra (VVKAC) sniegtos pakalpojumus.

 Izmantot Uzņēmumu reģistra pakalpojumus VVKAC ir ērtāk, jo klientu apkalpošanas laiks ir garāks nekā Daugavpils reģionālajā nodaļā, turklāt klientu apkalpošana notiek katru darba dienu. Aicinām uzņēmējus izmantot šo iespēju, jo VVKAC Daugavpilī strādās tikai līdz 2014.gada jūnija beigām, kad noslēgsies šis pilotprojekts.

 Valsts vienotais klientu apkalpošanas centrs Daugavpilī atrodas Saules ielā 15. VVKAC darba laiki: Pirmdien: 8:30 – 18:00, otrdien, trešdien, ceturtdien: 8:30 – 17:00, piektdien: 8:30 – 16:00 (pārtraukums visās dienās no 12:30 līdz 13:00).

 Lai veiktu pamatkapitāla izmaiņu reģistrāciju, komersantiem ir jāpārrēķina pamatkapitāls eiro, jāsagatavo nepieciešamie dokumenti un tie jāiesniedz Uzņēmumu reģistrā.Šīm izmaiņām valsts ir noteikusi atvieglojumus – nav nepieciešama parakstu notariāla apliecināšana uz iesniedzamajiem dokumentiem, nav jāveic maksa par valsts nodevu un publikāciju „Latvijas Vēstnesis” u.c.

 Ērtākai pamatkapitāla pārrēķināšanai eiro, var izmantot pamatkapitāla denominācijas kalkulatoru Uzņēmumu reģistra mājas lapas sadaļā Eiro ieviešana. Šajā sadaļā atrodama arī cita noderīga informācija, piemēram, pieteikumu veidlapas, biežāk uzdotie jautājumi u.c.