„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
+8.2 °C
apmācies

Vislabāk podus taisīt augošā vai pilnmēnesī

- Ja man būtu vēl divas rokas un kāds uzdāvinātu brīvu laika sprīdi, varētu paveikt krietni vairāk un īstenot mūsu daudzās idejas, - saka keramiķis Valdis Pauliņš. Viņu satieku īsi pirms mākslinieka jubilejas izstādes. Valdis atklāj, ka šis viņam esot zīmīgs gads, jo abiem ar sievu Olgu šogad - sudrabkāzas, kā arī aprit 35 gadi, kopš viņš radījis savu pirmo keramikas darbu.

Valda lielais palīgs ir sieva Olga, ar kuru ir izveidojies keramiķu tandēms, jo katru atsevišķi pat grūti iedomāties. Valdis virpo traukus, bet Olga tos izrotā pirms likšanas ceplī. Olgas izglītība ir fizikas un matemātikas skolotāja. Abi „sadziedājušies” Krāslavas ģimnāzijas korī. Vēlāk Olga pasūtījusi Valdim izgatavot saviem absolventiem medaļas un jautājusi, cik tas maksās, uz ko viņš atbildējis: „Visu mūžu maksāsi!” Olga smejas, ka jau 25 gadus viņam maksā par medaļām un piebilst, ka pašā sākumā noslēguši mutisku laulības līgumu – kādu viņi vēlas redzēt savu kopdzīvi. Lai arī vecāki bijuši neizpratnē par meitas izvēli, Olga tomēr pametusi skolotājas darbu un pilnībā pievērsās vīra nodarbei – keramikai. Ar laiku ieguvusi Latvijas Amatniecības kameras meistara diplomu, sāka pasniegt keramiku mākslas skolā. Keramiķa iemaņas apguvusi arī abu meita Līga, kura var gan podu uzvirpot, gan novadīt tūristiem ekskursiju.

Visu rakstu lasiet 21.februāra numurā.