„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+12.9 °C
nedaudz mākoņains

Nākamnedēļ visā Latvijā notiks devītās Notāru dienas

 

Notāru dienu ietvaros iedzīvotāji varēs saņemt bezmaksas juridiskās konsultācijas

 

Nākamnedēļ, 5. un 6. martā, jau devīto gadu pēc kārtas notiks Latvijas Zvērinātu notāru padomes (LZNP) rīkotās Notāru dienas. To ietvaros Rīgā un visos Latvijas novados notāri iedzīvotājiem sniegs bezmaksas konsultācijas, nodrošinot iespēju ikvienam interesentam saņemt atbildes uz dažādiem juridiska rakstura jautājumiem. Šogad Notāru dienu laikā īpaša uzmanība tiks pievērsta tiesiskai drošībai nereģistrētās un reģistrētās attiecībās. Bezmaksas konsultācijas būs iespējas saņemt 111 notāru birojos 30 Latvijas pilsētās.

 

Laulība jeb juridiski noformētas attiecības ir vienīgais veids, kā valsts var garantēt zināmu aizsardzību ģimenes locekļiem, kas nav asinsradinieki. Tikmēr nereģistrētās attiecībās abi partneri no juridiskā viedokļa ir sveši cilvēki, un savas tiesiskās drošības garantēšanai tiem būtu jāpievērš īpaša uzmanība.

 

“Nenoformētu attiecību riski jo īpaši izgaismojas smagās un sarežģītās dzīves situācijās – kādam no kopdzīves partneriem ejot bojā, sastopoties ar nopietnām veselības problēmām, arī attiecību izbeigšanās gadījumā, kad rodas strīdi par uzturlīdzekļu vai kopīga īpašuma sadali. Informējot un skaidrojot nereģistrētu attiecību modeļa būtiskākos trūkumus un riskus, Latvijas zvērināti notāri var sniegt savu palīdzību juridiskās drošības stiprināšanai partnerattiecībās, vienlaikus vēršot uzmanību reģistrētas laulības nozīmei un priekšrocībām,” komentē LZNP rīkotājdirektore Vija Piziča.

 

Kā ierasts Notāru dienu ietvaros līdzās juridiskajām konsultācijām, notāri priekšplānā izvirza jautājumus, kas vislabāk atbilst tā brīža aktualitātēm sabiedrībā. Šogad bezmaksas konsultācijās zvērināti notāri iedzīvotājiem palīdzēs izvērtēt būtiskākos kritērijus, kam jāpievērš uzmanība, dzīvojot nereģistrētās un reģistrētās attiecībās. Tāpat tiks sniegti padomi, kā izvairīties no problēmsituācijām un riskiem.

 

 

Notāru dienu norise:

 

Laiks: 5. un 6. marts

Konsultāciju saņemšanas iespējas:

  • Notāru biroji visā Latvijā, no plkst. 10:00 līdz plkst. 16:00 (adreses pieejamas ej.uz/notaruadreses)
  • Latvijas Zvērinātu notāru padomes birojs, K. Valdemāra ielā 20 - 8, Rīgā
  • Uzdodot jautājumus Skype (lietotājvārds: Notaru_dienas)
  • Sūtot jautājumus Twitter @NotaruDienas

 

Par Notāru dienām:

 

Notāru dienas ir Latvijas Zvērinātu notāru padomes iniciatīva reizi gādā notāru birojos visā Latvijā nodrošināt bezmaksas juridiskās konsultācijas ikvienam iedzīvotājam. Notāru dienas notiek jau kopš 2006. gada un kopumā šo septiņu gadu laikā iespēju bez maksas saņemt notāru padomu par tādiem jautājumiem kā darījumu drošība ar nekustamo īpašumu, dāvinājuma un mantojumu lietas, sākumdeklarēšanās un citas, izmantojuši aptuveni 30 tūkstoši Latvijas iedzīvotāju.

 

 

 

Vairāk informācijas medijiem:

Vija Piziča, Latvijas Zvērinātu notāru padomes rīkotājdirektore

E-m: Vija.Pizica@latvijasnotars.lv